Всички категории
Серия N2600 Високопрецизен цифров измервателен уред Източник на измерване, поддържащ измерване на напрежение/ток/съпротивление

Начало>Продукти>Полупроводникови тестови серии

Серия N2600 високо прецизна 4 квадрантна измервателна единица източник
Преден панел N2600
N2600 конфигурация
N2600 заден панел
Серия N2600 Високопрецизен цифров измервателен уред Източник на измерване, поддържащ измерване на напрежение/ток/съпротивление
Серия N2600 Високопрецизен цифров измервателен уред Източник на измерване, поддържащ измерване на напрежение/ток/съпротивление
Серия N2600 Високопрецизен цифров измервателен уред Източник на измерване, поддържащ измерване на напрежение/ток/съпротивление
Серия N2600 Високопрецизен цифров измервателен уред Източник на измерване, поддържащ измерване на напрежение/ток/съпротивление

Серия N2600 Високопрецизен цифров измервателен уред Източник на измерване, поддържащ измерване на напрежение/ток/съпротивление


Серията N2600 е цифров измервател на източника, разработен от NGI, който тясно съчетава функциите на източник с висока точност и измерване с висока точност. Той интегрира 5 функции (източник на напрежение, източник на ток, I/V/R измерване) в един инструмент. Диапазонът на измерване обхваща 200V до 1μV, 1A до 10pA, 200MΩ до 10μΩ. Резолюцията на измерване е 6½ цифри. Основната точност може да достигне 100μV, 600pA, 300μΩ. Серията N2600 има вграден източник на постоянно напрежение, източник на постоянен ток, измерване на съпротивление, режим на почистване, генератор на сигнали, синхронен тригер, функционален калкулатор и т.н., и предоставя безплатен компютърен приложен софтуер. Може да се използва широко в анализ на характеристиките и производствено тестване на компоненти и модули в комуникационната, полупроводниковата, компютърната, автомобилната и медицинската промишленост.


Сподели с:
Основни характеристики

●5 в 1 (източник на напрежение, източник на ток, I/V/R измерване)

●Поддържа персонализиране на по-високо напрежение, по-висок ток и импулсен ток

●Поддържа SCPI протокол

● Функция за изход на квадратна вълна

●Основна точност до 100μV, 600 pA, 300μΩ

●LAN порт, RS232 интерфейс

●Широк диапазон на измерване, 200V до 1μV, 3A до 10pA, 200MΩ до 10μΩ

●Максимална честота на дискретизация 100ksps

●Работа на източник и приемник (4-квадрант).

●2/4/6-жично измерване на съпротивлението

●Преден USB порт, поддържащ съхранение на екранни снимки

●2U/ ½19" шаси, лек и преносим дизайн

● 4.3-инчов LCD екран, лесен интерфейс за работа, лесен за използване

● Поддържа режими на линейно стълбище и логаритмично стълбище

Приложни полета

приложение в промишлени материали и микроелектронни компоненти

Функции и предимства

5 в 1 (източник на напрежение, източник на ток, I/V/R измерване)

Серията N2600 използва стандартно ½ 19-инчово 2U шаси. Интегрирането на вериги за източник и измерване в компактен самостоятелен инструмент значително намалява времето за разработка, настройка и поддръжка на тестова система, като същевременно спестява място на тестовия стенд и намалява общите разходи за покупка. Функцията за прецизно свързване на SMU от серия N2600 предлага много предимства пред дискретните инструменти. Докато осигурява точни източници на изходно напрежение и ток, той може да измерва ток, напрежение и съпротивление и има висока скорост на реакция при тестване, което може да предпази DUT от повреда при случайно претоварване, термично отклонение и др.

Работа в четири квадранта като източник или товар

Четири квадранта: Квадрантът на мощността се отнася до диаграмата на квадранта, образувана с напрежение като X-ос и ток като Y-ос. В първия и третия квадрант напрежението и токът вървят в една и съща посока и SMU доставя захранване към DUT, което се нарича режим на източник. Във втория и четвъртия квадрант напрежението и токът преминават в обратна посока, DUT се разрежда към SMU, а SMU пасивно абсорбира входящия ток и осигурява обратен път за тока, което се нарича режим на поглъщане.

4 квадрантна работа като източник или товар

IV характеристики

Обикновено IV характеристиката на DUT изисква използването на високочувствителен амперметър, волтметър, източник на напрежение и източник на ток. Процесът на програмиране, синхронизиране, свързване, измерване и анализ на всеки от тези инструменти е сложен, отнема време и заема прекалено много място на тестовия стенд. Серията N2600 може значително да опрости процеса на тестване и да намали заетостта на пространството на тестовия стенд. N2600 осигурява 4-квадрантна работа. Когато работи в 1-ви и 3-ти квадрант, N2600 действа като източник на захранване за извеждане на мощност към DUT. Когато работи във 2-ри и 4-ти квадрант, N2600 действа като поглътител (натоварване), за да абсорбира енергия. В режим на източник или приемник, N2600 може да измерва напрежение, ток и съпротивление, което го прави идеален избор за IV характеризиране на DUT, като изследване на материали, електроника, полупроводници и др.

IV характеристики

Силов плик

За разлика от традиционното матрично захранване, при една и съща мощност на N2600, потребителите могат да избират високо напрежение и нисък ток или ниско напрежение и висок ток според действителните нужди. Ограничението източник/поглъщател на N2600 също е различно чрез избора на различни спецификации.

N2600-020-01 граница на източник/поглъщане: ±21V@±1.05A

N2600-200-01 граница на източник/поглъщане: ±21V@±1.05A ±210V@±105mA

N2610-100-03 граница на източник/поглъщане: ±21V@±3.15A ±105V@±1.05A ±105V@±10.5A (само импулсен режим)

мощностен плик

Линейно стълбище и логаритмично стълбище

N2600 поддържа режими на линейно измитане на стълбище и логаритмично измитане на стълбище. Режимът на почистване се изпълнява автоматично след задаване на функционалната връзка и защитната точка, което значително ускорява ефективността на теста. Двете основни форми на вълната могат да бъдат настроени за едно събитие или непрекъсната работа, което прави N2600 идеален за I/V, I/R, V/I и V/R характеризиране.

- Линейно стълбище: измитане от началното до крайното ниво на равни линейни стъпки

- Логаритмично стълбище: почистване в логаритмична скала с определен брой стъпки на десетилетие

линейно стълбище и логаритмично стълбище

2/4/6-проводно измерване на съпротивлението

N2600 SMU интегрира високопрецизна цифрова мултицетна функция, която не само поддържа високо прецизно измерване на напрежение и ток, но също така поддържа 2/4/6-жично измерване на съпротивлението, което е подходящо за различни тестови сценарии.

Двупроводното измерване на съпротивлението е подходящо за тестови сценарии, при които съпротивлението на тестовите проводници е много по-малко от съпротивлението, което трябва да се измери, независимо от загубата на напрежение, причинена от тестовите проводници.

2/4/6-проводно измерване на съпротивлението

4-проводното измерване на съпротивление е подходящо за измерване на съпротивления с ниска стойност. N2600 SMU има функция за автоматична корекция, която елиминира ефектите от тестовия проводник.

2/4/6-проводно измерване на съпротивлението

6-проводно измерване на съпротивление: Когато измереното съпротивление е свързано успоредно с други съпротивления, другите съпротивления ще се шунтират и ще повлияят на теста. N2600 SMU използва 6-проводно измерване на съпротивлението, за да позволи измерване на място на резистори на печатната платка.

2/4/6-проводно измерване на съпротивлението

Автоматизация за подобряване на ефективността на производствените тестове

N2600 SMU осигурява високопрецизни източници на напрежение и ток, като същевременно извършва високопрецизни измервания, без промяна на връзките или използване на допълнителни устройства, което значително подобрява ефективността на производствените тестове. В същото време, за да отговори на изискванията за пропускателна способност на производствените приложения, N2600 има много вградени функции за изпълнение на сложни тестови последователности без използване на бавно компютърно управление или GPIB комуникация.

Голям LCD екран

N2600 SMU е оборудван с 4.3-инчов LCD екран. В сравнение с традиционните VFD екрани, LCD екраните имат предимствата на ниска консумация на енергия, малък размер и ниско излъчване. В същото време, комбиниран с професионален дизайн на интерфейса, N2600 е лесен за използване, а дисплеят за обратно четене е интуитивен и изчерпателен.

голям LCD екран

Дистанционно управление за лесна системна интеграция

NGI предоставя на потребителите безплатен компютърен приложен софтуер, който може да отговори на нуждите от тестване на различни сценарии на приложение. N2600 SMU е оборудван с LAN порт и RS232 интерфейс и поддържа SCPI/Modbus команди.

дистанционно управление за лесна системна интеграция

База данни
Разследване

Горещи категории