Всички категории
Тестер за капацитет на суперкондензатор и DCIR от серия N5800

Начало>Продукти>Серия тестове за суперкондензатор

N5800 серия суперкондензаторен модул цялостен инструмент за тестване
Преден панел N5800
N5800 конфигурация
N5800 заден панел
Тестер за капацитет на суперкондензатор и DCIR от серия N5800
Тестер за капацитет на суперкондензатор и DCIR от серия N5800
Тестер за капацитет на суперкондензатор и DCIR от серия N5800
Тестер за капацитет на суперкондензатор и DCIR от серия N5800

Тестер за капацитет на суперкондензатор и DCIR от серия N5800


Серията N5800 е специално разработена от NGI за научноизследователска и развойна дейност и производство на суперкондензатори и батерии. Честотата на вземане на проби е до 1 ms и процесът на зареждане и разреждане може да се превключва безпроблемно, което може напълно да отговори на изискванията на теста за висока точност за електрически параметри като капацитет на зареждане, капацитет на разреждане, DCIR на зареждане, DCIR на разреждане, ефективност на преобразуване на енергия, живот на цикъла и т.н. N5800 поддържа тестовите стандарти на метода в шест стъпки, IEC62391 и QC/T741.

Софтуерното приложение за компютър N5800 поддържа персонализиране. Потребителите могат да персонализират тестовите файлове според тестовата процедура. Резултатите от теста могат да се съхраняват в база данни и да се експортират във формати Excel и JPG.


Сподели с:
Основни характеристики

●Current range: 0-50A/100A/200A/300A/400A/500A

●Обхват на напрежение: 0-5V

● Тест на параметрите: CC заряд, CC разряд, CV заряд, живот на цикъла, капацитет на зареждане, капацитет на разреждане, DCIR и др.

●Честота на дискретизация до 1ms

● Безпроблемен преход между зареждане и разреждане

●Многофункционален приложен софтуер, поддържащ производствено сортиране

●LED светлинен индикатор за показване на състоянието на канала

●Съхранение и анализ на данни

●LAN интерфейс

Приложни полета

● R&D, производство и проверка на качеството на суперкондензатор

●Изследване на материала за суперкондензатор

●Други свързани области на суперкондензатор

Функции и предимства

Тест за капацитет

N5800 може да измерва капацитета на зареждане и капацитета на разреждане на суперкондензатора. Методът на изпитване е следният: заредете или разредете измерения суперкондензатор в режим CC, запишете времето и напрежението по време на процеса на зареждане или разреждане и изчислете капацитета чрез изчисляване на скоростта на нарастване на напрежението и времето по време на процеса. Потребителите могат да избират напрежение и време за изчисляване според различни стандарти за измерване, като IEC.

изчисляване на капацитета за зареждане и разреждане

елементи за изпитване на електричество

тест за капацитет на суперкондензатор

DCIR тест

N5800 поддържа различни DCIR тестови методи: многоимпулсен, единичен импулс, тест от зареждане до разреждане, тест в шест стъпки и IEC тест, които могат да отговорят на нуждите от тестове на повечето потребители. Основната технология на NGI гарантира получаването на много точни резултати при различни тестови методи.

суперкондензатор DCIR тест

Житейски тест

N5800 може да измерва физическите параметри на суперкондензатора по време на повтарящия се процес на зареждане и разреждане и да извлича неговите криви на затихване. Чрез анализиране на параметрите и кривите потребителите могат да получат очаквания живот на суперкондензатора в различни среди на приложение, цикли на зареждане и разреждане и индекс на производителност на различни етапи. Резултатите от тестовете за живот могат да се използват за подобряване на материалите, изработката, съхранението и много други връзки.

тест за живот на суперкондензатор

Четирижилен смисъл

По време на теста на суперкондензатора ще се изведе голям ток, който ще причини спад на напрежението в проводниците и ще повлияе на точността на измерване. Серията N5800 използва четирипроводната сензорна система и директно получава напрежението на изходните клеми на DUT, за да се избегне загуба на напрежение и да се гарантира точността на измерването.

Бърза реакция по време на зареждане-разреждане

N5800 е проектиран с прецизна верига, за да осигури бърз и точен преход при зареждане и разреждане. По време на процеса на зареждане няма презареждане по време на CC зареждане, преобразуващо се в CV зареждане, което може да предпази DUT от повреда. N5800 има характеристиките на безпроблемен преход от CV зареждане към CC зареждане и до 1ms честота на дискретизация, което може да отговори на изискванията на теста на QC/T 741, метод в шест стъпки и метод от зареждане до разреждане за DCIR.

бърза реакция по време на зареждане-разреждане

Приложен софтуер

Софтуерът на N5800 приема дизайн на платформа, който позволява на потребителите да персонализират процеса на тестване според техните изисквания. N5800 е проектиран с верига за ограничаване на мощността и има бърза реакция, което може да предотврати повреда на N5800 поради претоварване. N5800 използва технология за екраниране, която има широка адаптивност към тежка тестова среда и подобрява способността за предотвратяване на смущения. Подобен на офис интерфейс, независимо показване на всеки канал, поддържащо генериране на вълни на напрежение и ток и показване на резултатите в таблична форма правят този професионален софтуер многофункционален и лесен за използване.

Приложен софтуер за електронни инструменти за тестване

База данни
Разследване

Горещи категории