Всички категории
Тестер за капацитет на суперкондензатор и DCIR от серия N8130

Начало>Продукти>Серия тестове за суперкондензатор

Тестер за капацитет и вътрешно съпротивление на суперкондензатор от серия N8130
Преден панел N8130
N8130 конфигурация
N8130 заден панел
Тестер за капацитет на суперкондензатор и DCIR от серия N8130
Тестер за капацитет на суперкондензатор и DCIR от серия N8130
Тестер за капацитет на суперкондензатор и DCIR от серия N8130
Тестер за капацитет на суперкондензатор и DCIR от серия N8130

Тестер за капацитет на суперкондензатор и DCIR от серия N8130


Серията N8130 е специално разработена от NGI за научноизследователска и развойна дейност и производство на суперкондензатори и батерии. Честотата на вземане на проби е до 1 ms и процесът на зареждане и разреждане може да се превключва безпроблемно, което може напълно да отговори на изискванията на теста за висока точност за електрически параметри като капацитет на зареждане, капацитет на разреждане, DCIR на зареждане, DCIR на разреждане, ефективност на преобразуване на енергия, живот на цикъла и т.н. N8130 поддържа тестовите стандарти на метода в шест стъпки, IEC62391 и QC/T741.

Софтуерното приложение за компютър N8130 поддържа персонализиране. Потребителите могат да персонализират тестовите файлове според тестовата процедура. Резултатите от теста могат да се съхраняват в база данни и да се експортират във формати Excel и JPG.


Сподели с:
Основни характеристики

●Current range: 0-50mA/500mA/2A/10A

●Обхват на напрежение: 0-6V

● Тест на параметрите: CC заряд, CC разряд, CV заряд, живот на цикъла, капацитет на зареждане, капацитет на разреждане, DCIR и др.

●Честота на дискретизация до 1ms

● Безпроблемен преход между зареждане и разреждане

●Многофункционален приложен софтуер, поддържащ производствено сортиране

●LED светлинен индикатор за показване на състоянието на канала

●Съхранение и анализ на данни

●LAN интерфейс

Функции и предимства

Тест за капацитет

N8130 може да измерва капацитета на зареждане и капацитета на разреждане на суперкондензатора. Методът на изпитване е следният: заредете или разредете измерения суперкондензатор в режим CC, запишете времето и напрежението по време на процеса на зареждане или разреждане и изчислете капацитета чрез изчисляване на скоростта на нарастване на напрежението и времето по време на процеса. Потребителите могат да избират напрежение и време за изчисляване според различни стандарти за измерване, като IEC.

изчисляване на капацитета за зареждане и разрежданеелементи за изпитване на електричестводиаграма на капацитета

DCIR тест

N8130 поддържа различни DCIR тестови методи: многоимпулсен, единичен импулс, тест от зареждане до разреждане, тест в шест стъпки и IEC тест, които могат да отговорят на нуждите от тестове на повечето потребители. Основната технология на NGI гарантира получаването на много точни резултати при различни тестови методи.

DCIR тест на батерията

Житейски тест

N8130 може да измерва физическите параметри на суперкондензатора по време на повтарящия се процес на зареждане и разреждане и да извлича неговите криви на затихване. Чрез анализиране на параметрите и кривите потребителите могат да получат очаквания живот на суперкондензатора в различни среди на приложение, цикли на зареждане и разреждане и индекс на производителност на различни етапи. Резултатите от тестовете за живот могат да се използват за подобряване на материалите, изработката, съхранението и много други връзки.

тест за продължителността на цикъла заряд-разряд

Четирижилен смисъл

По време на теста на суперкондензатора ще се изведе голям ток, което ще причини спад на напрежението в проводниците и ще повлияе на точността на измерване. Серията N8130 възприема усещането на четирипроводната система и директно получава напрежението на изходните клеми на суперкондензатора, за да избегне загуба на напрежение и да гарантира точността на измерването.

Тестово приспособление

Като се имат предвид сценариите за тестово приложение в различни мащаби, NGI предоставя два типа тестово приспособление: Келвин скоба и 12-канално специално приспособление. И двете тестови тела поддържат четирипроводна връзка.

тестово приспособление

Приложен софтуер

Софтуерът N8130 приема дизайн на платформа, който позволява на потребителите да персонализират процеса на тестване според техните изисквания. Подобен на офис интерфейс, независимо показване на всеки канал, поддържащо генериране на вълни на напрежение и ток и показване на резултатите в таблична форма правят този професионален софтуер многофункционален и лесен за използване. N8130 е проектиран с верига за ограничаване на мощността и има бърза реакция, което може да предотврати повреда на N8130 поради претоварване. N8130 използва технология за екраниране, която има широка адаптивност към тежка тестова среда и подобрява способността за предотвратяване на смущения.

приложен софтуер за измерване

База данни
Разследване

Горещи категории